Állatkert

Állatkert

Állatkert, jó pár éve. Állunk a tevénél. Milán hatalmas szemekkel figyel.

Sanyii.hu
Sanyii.hu
Humor Hétköznapok

Állatkert, jó pár éve. Állunk a tevénél. Milán hatalmas szemekkel figyel. Korábban néztük ezt az állatot képeskönyvben, ő ötéves volt. Így a teve és a csillámpóni, meg az egyszarvú ugyanabba a kategóriába esett. Ezt a három lényt akarta látni mindenképpen.

Szóval nézte és minden bizonnyal az volt a fejében, hogy márpedig ilyen állat nincs.
De ha mégis van, akkor nagyon büdös. Én is néztem ezt a baszom nagy jószágot, ahogy eszik, furcsán oldalra tekerve a szájában szénát és arra gondoltam kurva sokszor fogom még ezt az állatot nézni. Már a gyerek rajongásából ítélve, pedig folyamatosan arra a szégyenteljes napra emlékeztet, amikor óriási küzdelmek árán, egy a tevéhez rendkívül hasonlatos lénnyel elvesztettem a szüzességem. Pont így rágózott, pont ilyen illata volt a diszkó végére és eskü, pont ekkora volt... Talán még a haja is stimmelt.
Ebből a keserédes nosztalgiából csak az rántott ki, hogy jött egy másik apa egy másik gyerekkel. Az a gyerek nem bambult, az kérdezett. Asszem ez amúgy rosszabb.

Olyan kérdéseket tett fel, amire a láthatóan nem zoológus apa, nem nagyon tudta a válaszokat. Miért ekkora a teve? Hogy szaporodik a teve? Őt is a gólya hozza? Mi van a púpjában. Ha most nem megy hosszú útra, minek neki a púp? Mi a legközelebbi rokona a tevének? A teve miért púpos? Apuka izzadt. Felelt. Izzadt, felelt. Aztán már csak izzadt.

Végül ez bírt kiszaladni a száján: – Tudod mit kisfiam?! A teve kiskorában olyan volt, mint egy teljesen normális ló, de sose csinált rendet a szobájában, az állatkertben meg egész nap hülyeségeket kérdezett az apukájától, ezért nagy korára ez a kurva nagy púp nőtt a hátára.
Én abban a pillanatban azon gondolkodtam, hogy valószínű, a jó érzésű emberek tömegei vették volna el ettől a gonosz embertől a gyereket. Gyermekvédők hada sújtotta volna tekintettel halálra, de hála istennek csak mi láttuk és én értettem, hiszen alig egy héttel korábban egy nehéz nap délutánján, nekem kellett otthon elmagyarázni mitől ragad a szigetelőszalag...

 

Ha tetszett a tartalom, javaslom, hogy nézz körül a főoldalon. A statisztikákból úgy tűnik, hogy a hírdetések logikája miatt csak a bejegyzések egy része jut el egy-egy olvasóhoz, így bizonyosan találsz még olvasatlan tartalmakat! Jó szórakozást kívánok!

Ja, igen! Ne felejtkezz el feliratkozni a hírlevélre az különleges tartalmakért! (jobb fent, zöld gomb)

Sanyii

fotó: Robert Balog képe a Pixabay -en.Előző Következő