(De)generációs különbségek

(De)generációs különbségek

Figyelem, az alábbi cikk nyomokban iróniát tartalmazhat! Az írás szarkazmust is felhasználó helyiségben készült.

Kárpáti Zsuzsa
Kárpáti Zsuzsa
Humor

Figyelem, az alábbi cikk nyomokban iróniát tartalmazhat! Az írás szarkazmust is felhasználó helyiségben készült.

Megint alaposan felhúztam magam, a vérnyomásom az egekben. Lapozgatom a napi sajtót (okostelefonon, persze), megakad a szemem a gasztro-rovaton, hogyaszongya ilyen finom szendvicset még nem látott a világ. Naná, hogy rákattintok, húsz éve vagyok irodista, főtt kaját csak hétvégén látok, amit a parizeres vajas zsömléről tudni kell, azt én tudom. De jó pap holtig tanul, adjunk neki egy esélyt. (Vizuálisabb típusú olvasóimnak mesélem, a cikk melletti képen volt egy hosszúkás zsömle, meg egy marék zöldség, slussz. De gusztán volt fotózva, hát bizalmat szavaztam.)

Rögtön a cikk bevezetője megakasztott:
„Idén szinte mindehol szembe jött velem a veganuár (vegán január) kihívás, ami a vegán életmód kipróbálása buzdít 30 napon keresztül. Őszinte leszek, jelenleg még nem vagyok képes lemondani teljesen a húsról, tojásról és a többi állati dologról.”
Itt mán éreztem, hogy nem én vagyok a célközönség. Mi az, hogy MÉG?! EGYÁLTALÁN nem vagyok képes lemondani a húsról, tojásról, „a többi állati dologról” nem is beszélve, akármi is tartozik ide. (Üvöltés, mellkasszőrzet, vagy tokaszalonna?! Mire gondolt a költő?!)
Amúgy meg mi az a veganuár? Ezt a marhaságot. Már a száraz novemberen is csak röhögtem (nálam az inkább félszáraz, jól behűtve), mit találnak még ki? Legközelebb meg majd azzal jönnek, ne gyújtsak rá egy hónapig, mert az káros?!
De aztán eszembe jutott a gyerek, aki úgy néz rám, mintha a múlt évszázadból itt ragadt bigott, konzervatív őskövület lennék, úgyhogy adtam még egy esélyt a dolognak, és elolvastam a szuperszendvics hozzávalóit:

- 2 db portobello gomba
- 2 kk szójaszósz
- 2 kk balzsamecet
- 4 ek kókuszmargarin
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk és 1 ág friss rozmaring
- 1/2 kk chilipehely
- 2 nagy marék ruccola
- 1 kicsi bagett

Namármost. Ebből én értettem a mennyiségi egységeket, a fokhagymát és a rozmaringot, továbbá volt már lábgombám, de ennyi.

Mi a búbánat az a chilipehely, és miért nem jó helyette az erős pista?! Ruccola, persze, mert a jó magyar fejessaláta már smafu ennek az elcsökevényesedett, homoleszbikás nemzedéknek! Mi? Hogy a ruccola csípősebb, kesernyésebb? Harapj hozzá retket, hülyegyerek, ugyanott vagy, nem kell flancolni! Kókuszmargarin meg portobello gomba, azt a gendersemleges, migráns anyjukat ezeknek! Mer’ a teavaj meg az erdőszéli pereszke már nem elég menő, mi? Balliberális kuszkusz-zabáló hippik, azok vagytok!

Megszüntették a sorkatonaságot, és tessék, ez lett az eredménye! Kontyos meg ecsetfejű férfigyerek, bokád kikandikál a rojtos gatyádból, úgy jársz egyetemre, de egy tehenet nem tudsz megfejni! Kitör a világháború, te leszel az első, akit kilőnek, eheted a chia magodat öcsém, attól nem tudod a puskát megemelni! Ahhoz szalonna kell, meg kolbászos babfőzelék!

Áh. Minek is beszélek én ezeknek. Elcsökevényesedett nemzedék.
Vesszen Trianon!
Hajrá Fradi!

 

Dave Charest képe a Pixabay -en.

Ha tetszett a tartalom, javaslom, hogy nézz körül a főoldalon. A statisztikákból úgy tűnik, hogy a hírdetések logikája miatt csak a bejegyzések egy része jut el egy-egy olvasóhoz, így bizonyosan találsz még olvasatlan tartalmakat! Jó szórakozást kívánok! SanyiiElőző Következő