Dolgozat

Dolgozat

Látszott rajta, hogy a felsoroltak mindegyikét nem fogja megbocsátani, de azért az enyhülés jeleként, a bundás kenyeret elfogadta.

Sanyii.hu
Sanyii.hu
Humor Hétköznapok

hirdetés

Pár napja jött haza egyetlen magzatom az iskolából, arcán széles vigyor, kedve az egekben. Már első ránézésre is lehetett tudni, hogy valami jó dolog történhetett vele.
Ha tippelnem kellett volna, arra tettem volna egy nagyobb összeget, hogy kileste a tanár nénit zuhanyozás közben, vagy kapott egy csattanós puszit valamelyik helyes kis csajtól. Az meg sem fordult a fejemben, hogy jó jegyet kapott, mert mióta kamaszodik, olyan büdös a lába, mint a felnőtteknek, viszont jegyei nem mozdulnak a kettes számrendszerből, pedig ott csak nullák vannak meg egyesek.
Egy darabig csak sergett-forgott, aztán az arcomba tolta a híreket:
– Képzeld apa, kaptam egy ötöst meg egy négyest matekból.

Annyira meglepett a hír, hogy véletlen a következőket válaszoltam:
– Mi a picsa, színezni kellett?
Na, ezzel kiakasztottam. Meghallgattam egy negyed órás kiselőadást arról, hogy neki milyen borzalmas gyermekkora van, mennyire szar neki, hogy az anyja szociális szférában dolgozik, nem olyan menő, mint aki gyárban és, hogy én még csak nem is iszom, mint a többi rendes apák, akik elviszik a fiaikat néha kocsmázni.
Nagy nehezen tudtam csak megnyugtatni, azzal, hogy valóban ihatnék többet, de nem művészi pályára szánjuk, és, hogy bocsásson meg, amiért egyetlen rendes meleg rokona sincs, akivel fel lehetne vágni, de mi ilyen maradiak vagyunk, és ha rajtam múlik ez nem is fog változni. Látszott rajta, hogy a felsoroltak mindegyikét nem fogja megbocsátani, de azért az enyhülés jeleként, a bundás kenyeret elfogadta.
Néhány óra múlva megtért munkából az anyja, őt is nagy hírrel fogadta:
– Kaptam anya négyest meg ötöst matekból.
Az anyjának felvidult a feje és csak annyit kérdezett:
– Mi a franc, színezni kellett?
Milu szó nélkül távozott, egy picit feldúltan, de a becsapott ajtó hangja hamar elült a lépcsőházban. Kis idő múlva komolyzene szűrődött ki a szobából. Amikor Aida siralmait meghallottuk, tudtuk, hogy rossz szülők voltunk, és túllőttünk a célon.

Együtt mentünk bocsánatot kérni! Némi vita és hátsimogatás, újabb siralmak és egy tábla csoki után, békét kötöttünk. Érdeklődést színlelve kértük a dolgozatot, mutassa már meg mire kapott ötöst!
„1. Feladat:
Satírozza ki kékkel a háromszög szögei közül azt, amelyik kisebb min 60 fok, és pirossal azt, ami nagyobb...”

...

Amennyiben lehetőséged van rá, támogasd a munkámat a Patreon oldalamon, vagy vásárolj támogató bögrét! Kattints IDE!hirdetés

Ha tetszett a tartalom, javaslom, hogy nézz körül a főoldalon. A statisztikákból úgy tűnik, hogy a hírdetések logikája miatt csak a bejegyzések egy része jut el egy-egy olvasóhoz, így bizonyosan találsz még olvasatlan tartalmakat! Jó szórakozást kívánok!
Ja, igen! Ne felejtkezz el feliratkozni a hírlevélre az különleges tartalmakért! (jobb fent, zöld gomb)


Sanyii

fotó: Hanna Kovalchuk képe a Pixabay -en. Előző Következő