Egy gyűrű mindenek felett

Egy gyűrű mindenek felett

Béla néhány héttel ezelőtt megváltozott. Peckes járása kissé meghajolt.

Sanyii.hu
Sanyii.hu
Humor

" Ha egy férfi kinyitja egy nő előtt a kocsi ajtaját, akkor vagy a kocsi, vagy a nő új..."

Béla néhány héttel ezelőtt megváltozott. Peckes járása kissé meghajolt. A reggeli tornáját ugyan még nem hagyta el, de a szokásos tanga helyett tréning alsót húzott és nem az AC/DC gitárszólójára csinálta a törzshajlítást, hanem a Szomorú vasárnap című dalra gyakorolta az árnyék boxot.
Meglehetősen különös látvány egyébként egy 86 éves ember, amikor egy láthatatlan ellenségre mér követhetetlen lassúságú, de nagyon elszánt pofonokat.
De Bélától a szokatlan dolgok nem állnak éppen távol.

Körülbelül három hétig néztem ezt a reggeli dolgot és csak azután kérdeztem meg, hogy mégis milyen bánat gyötri ennyire, hogy óriási szuszogások közepette nyomja ezt a sérült gólya kung-fut, amitől normális embernek székrekedése lenne, ha látná?
Béla az erkölcsi példaképem, az örök férfiasság megtestesítője, az úriemberség megszállott nagykövete, a házassági tanácsadás nagymestere, megtörten válaszolt:

– A Kati mielőtt hozzámgyütt, még az előtt, csókolózott valakivel...

Mondta ezt olyan hangsúllyal, mintha kb. rájött volna, hogy leélt egy életet a falu kurvájával. Én még ilyen fájdalmas képű embert talán nem is láttam.
Úgy nagyjából végigfutott rajtam a gondolat, hogy kifejtem neki, azért vannak ennél nehezebben feldolgozható dolgok is, és én magam úgy gondolom, hogy az összes exemet számba véve, nemhogy előttem csókolóztak valakivel, de sok esetben egy 30-40 fős vert mezőny hátulján tanyáztam a kalandok sorában, és talán egy vagy kettő volt, akinél befértem az első tízbe... De rájöttem közben, hogy ez neki nagyon sovány vigasz lenne, és az ő erkölcsi normáiba ez talán nem is illeszthető gondolatok sora.

Úgyhogy csak annyit kérdeztem:

– Most mi lesz, Béla?
– Hát Sanyikám, egyelőre a lányainknak nem mondtuk el, ne gondoljanak rosszat az anyjukról, de mondtam a Katinak, hogy gyónja meg, én meg kértem rá imában az Úr bocsánatát...

Hát jó... Pár nap múlva láttam, hogy a Béla udvariasan kerüli a kocsit, nyitja az ajtót, Kati néni meg a szép, elegáns ruhájában behuppan az anyós ülésre, Béla szépen rácsukja az ajtót, beül és komótosan elhajtanak. Délután, amikor megjöttek, elkaptam Bélát:

– No, mi lett veletek, szent a béke? Láttam milyen szépen megvagytok... Olyan jó volt látni, hogy ilyen kis gondoskodó vagy...
– Sanyikám, a látszat csal, külön szobába alszunk, még nem vagyunk túl ezen. De egy úr, a pokolban is úr. Meg hiába mondtam ennek a nőnek, hogy ne vegye fel azt a nagy borostyános gyűrűt, csak felvette, azzal meg mindig lekarmolta a kilincsnél a kocsiról a festéket...

Konklúzió:
Nesze neked 50 év házasság meg a nagy szeretet, az Opel Corsa festése mégse sérülhet, pusztán azért, mert cafka az asszony és te haragszol...

 

Ha tetszett a tartalom, javaslom, hogy nézz körül a főoldalon. A statisztikákból úgy tűnik, hogy a hírdetések logikája miatt csak a bejegyzések egy része jut el egy-egy olvasóhoz, így bizonyosan találsz még olvasatlan tartalmakat! Jó szórakozást kívánok!

Ja, igen! Ne felejtkezz el feliratkozni a hírlevélre az különleges tartalmakért! (jobb fent, zöld gomb)

Sanyii

fotó: Gerd Altmann képe a Pixabay -en.Előző Következő