Eper

Eper

Hatalmas, nagy szemű, egészségesnek tűnő valami, ami megszólalásig illetve legalább kóstolásig megaláz mindent, ami kertben termelhető.

Sanyii.hu
Sanyii.hu
Humor

Azt mondják, az aranyhal annak köszönheti, hogy boldog az akváriumban, mert annyira buta, hogy faltól falig elfelejti, hogy valaminek nekiütközik, és gyakorlatilag úgy érzi, mintha valami hatalmas víztömegben fürdőzne. Ma arra kellett rájönnöm, hogy az én esetemben ez a felejtési időszak valamivel hosszabb, de létezik. Gyakorlatilag ugyanolyan gyökér vagyok, mint az aranyhal, csak még úszni se tudok olyan jól.

Máskülönben mégis, hogy a búbánatos, kenderkócos, hadak által kitágított, aranyeres, bús picsába tudnának minden évben átverni ezzel a piros primőr lófasszal, amit epernek csúfolnak. Belefutottam megint. Bementem a boltba és ott mosolygott rám ez a rohadék.

Hatalmas, nagy szemű, egészségesnek tűnő valami, ami megszólalásig illetve legalább kóstolásig megaláz mindent, ami kertben termelhető.

Igen ám, de amikor beleharapsz az élmény olyan, mint a jó nővel a rossz szex. Igazi csalódás. Íze, mint a hervadt gerbera alól kiszedett fáradt víznek. Állaga a tengervíz felszínén lebegő kisgyermek kakáé, és időnként fog még rajta a háromcentes órabérben dolgozó kínai kisgyermekek által ráfújt ételfesték. Én meg jóbalfasz módjára évente egyszer rácsábulok, aztán az első falat után csak nézem a blokkot, hogy annyit fizettem érte, amennyiért egy órát adok az életemből a munkáltatómnak. Kérem, ha ez az eper négyes melletti kurva lenne, a saját stricije verné agyon, amiért becsapja a jóhiszemű török kamionosokat.

Hol van ennek a "gyümölcsnek" az íze attól, amit a nagymama kertjében, eső után illatos földről szed fel az ember? Hol van az íze, zamata és főleg az a csodálatos illat? Lehet, ottmarad nosztalgiából Spanyolországban, vagy pont úgy egy molekulával különbözik ennek a "képlete", a valódi eperétől, ahogy Norbiéknál a kokainnak a cukorétól. Pontosan azt se értem, hogy egyáltalán minek veszem meg?! Talán ez is olyan, mint a nagy ő keresése, az ember nem adja fel és örökké reméli, hogy a számára megfelelő hüvelyfeszességű társ mellett, a rendes ízű primőr eper is létezik...

...

Ha tetszett a tartalom, javaslom, hogy nézz körül a főoldalon. A statisztikákból úgy tűnik, hogy a hírdetések logikája miatt csak a bejegyzések egy része jut el egy-egy olvasóhoz, így bizonyosan találsz még olvasatlan tartalmakat! Jó szórakozást kívánok!

Ja, igen! Ne felejtkezz el feliratkozni a hírlevélre az különleges tartalmakért! (jobb fent, zöld gomb)

Sanyii

fotó: Petra D. képe a Pixabay -en. Előző Következő