Hitetlen könyörgések

Hitetlen könyörgések

Mondhatni, hogy pillanatnyilag elég sűrű az életem. A köznyelv ezt azt hiszem úgy fogalmazná meg, hogy stresszes vagyok, mint a disznó hízóvágáskor.

Sanyii.hu
Sanyii.hu
Humor Hétköznapok

hirdetés

Mondhatni, hogy pillanatnyilag elég sűrű az életem. A köznyelv ezt azt hiszem úgy fogalmazná meg, hogy stresszes vagyok, mint a disznó hízóvágáskor. Minden este úgy fekszem le, hogy imádkozom: "Édes jó istenem, ha megtennéd, hogy holnapra csak egy napra felfüggesztenéd a szopatásom, ha lenne egy stressz- és idegbeteg gondolatoktól mentes napom, ami nem reggel hattól tart éjfélig, akkor én olyan hálás lennék, hogy körmenetkor dobnék aprót a Szent Kristófnak"

Na, a jó isten a saját kegyelméből általában úgy dönt, hogy ez egy páratlanul hitetlen könyörgés, és ha szabad ilyet mondani, magasról baszik ő rá. Másnap felkelek és már a kávéfőző baszakszik velem, azokról a lényekről már nem is beszélve, akinek valamilyen tévedés folytán a teremtő szájat meg szabad akaratot adott. Hiába a sok tengermély Coelho idézet, meg az Oravecz-féle „majdnem tudom, hogy mit mondjak erről, ha érteném, amit gondolok”-hozzáállás. Valamiért a mennyek országa nem igényli azt, hogy nekem lelki békém legyen. De még álmomban se képes rám olyan álmokat küldeni, hogy a NAV ügyfél szolgálaton egy kínai süketnémának kell ópekingi nyelven eljelelnem a bevallásaimat, és ha tévesztek, akkor két kör békeügetést kell csinálnom a Balaton körül. Úgy döntöttem, ez így nem mehet tovább.

Ezen túl gyagyás hivatalnokokért, elmebajos sofőrökért és agresszív villanyóra leolvasókért fogok imádkozni. Külön kérem majd, hogy a környezetemben is mindenki legyen ideges. Aztán, majd ha bejön... Márpedig bejön. Majd azt mondom, hogy nézd már, az Úristen meghallgatta az imáimat...

...

Amennyiben lehetőséged van rá, támogasd a munkámat a Patreon oldalamon, vagy vásárolj támogató bögrét! Kattints IDE!hirdetés

Ha tetszett a tartalom, javaslom, hogy nézz körül a főoldalon. A statisztikákból úgy tűnik, hogy a hírdetések logikája miatt csak a bejegyzések egy része jut el egy-egy olvasóhoz, így bizonyosan találsz még olvasatlan tartalmakat! Jó szórakozást kívánok!
Ja, igen! Ne felejtkezz el feliratkozni a hírlevélre az különleges tartalmakért! (jobb fent, zöld gomb)
Sanyii

fotó: ambroo képe a Pixabay -en. Előző Következő