Levendula

Levendula

Éppen tombolt a levendula őrület, a fagyitól a bicikli kormányig, mindent lehetett venni levendula ízesítésben. Én nem tudom ki, hogy van vele, de az én gyerekkoromban alapjáraton seggszagú, kombinés öregasszonyok szekrényén kívül sehol nem volt levendula.

Sanyii.hu
Sanyii.hu
Humor

A nyáron jártam Tihanyban.

Éppen tombolt a levendula őrület, a fagyitól a bicikli kormányig, mindent lehetett venni levendula ízesítésben. Én nem tudom ki, hogy van vele, de az én gyerekkoromban alapjáraton seggszagú, kombinés öregasszonyok szekrényén kívül sehol nem volt levendula. Náluk is csak azért, hogy a molyt irtsa, de az ember, ha balsorsa folytán egy ilyen hölgy mellé kényszerült a buszon, még egy csapat darázsnak is jobban örült volna a pénisze körül legyeskedve, mint annak a ténynek, hogy a nyakában döglött rókát viselő asszonyságnak avas szaga van, nem molyrágta ruhája. Egy darabig ezt a cuccot szerintem csak hagyatékokban lehetett megtalálni, ott se kifejezetten örült neki az ember.

Így frissen csomagolva, illatosítónak, meg mindenfélében persze most jól mutat, de csak egy dolgot erősített meg bennem. A régiek életükben egyszer vettek levendulát, aztán hagyták szépen megrohadni a szekrényben, mert amikor ez a cucc új, tényleg jó illata van. Arról nem is beszélve, hogy a Tihanyi-apátság, aminek azért illene szent helynek lennie, olyan volt, mint egy korrekt gyárlátogatás. Csinálnak sört, levendulás készítményeket és mindent, amit egy rendes manufaktúrának csinálnia kell.

Csak hát ezek elméletileg papok, nem a sör biznisznek kéne lennie a fő tevékenységnek. Hiszem, hogy többet imádkoznak ott egy jó levendula termésért, mint az emberek lelki üdvéért. No, de mondjuk pont semmi közöm sincs ehhez.

Térjünk is vissza a levendulához inkább és az abból nyert termékekhez. A levendula fagyira például azt hisszük hungarikum, pedig nem nagyon az. Az sokkal inkább egy nizzai cukrász remekműve, amit egyébként a világ legjobb fagyijának tartanak, de Tihanyban eredeti tihanyi ízként aposztrofálták. Még ezzel se lenne bajom, ez is csak egy üzlet.

Én már csak egy dolgot nem értek. Milán rábeszélésére hoztunk egy csomó levendulás cuccot ajándékba, természetesen el is felejtettük odaadni, most itt van a lakásban... Ha ez a cucc annyira távol tartja a molyokat... miért üldözök én minden este egy telibekúrt molylepkét, eddig egy se volt... Ezek ilyen mazochista hártyás szárnyúak? Hogy lehet ez? Minden cuccom penetrális levendula szagot áraszt és meg vagyok róla győződve a szomszédok tekintetéből, hogy a seggszagom is kialakulóban lehet... Asszem öregszem...

Ui: Nyakba való döglött rókát és kombinét vennék, jó áron!

 

fotó: Jiří Rotrekl / Pixabay

Ha tetszett a tartalom, javaslom, hogy nézz körül a főoldalon. A statisztikákból úgy tűnik, hogy a hírdetések logikája miatt csak a bejegyzések egy része jut el egy-egy olvasóhoz, így bizonyosan találsz még olvasatlan tartalmakat! Jó szórakozást kívánok! Sanyii Előző Következő