Olga néni - 3.rész

Olga néni - 3.rész

Az volt a baj, hogy egy kortársam volt a boltos lány, a többiek hetykebajszú Rozinak csúfolták, mert velem ellentétben ő apátlan és anyátlan volt, tehát megtehették. Egyébként nem volt ő csúnya, csak nem volt egy anyukája aki tanította volna a női praktikákra.

Sanyii.hu
Sanyii.hu
Humor

Az előző részeket itt találod:

Olga néni - 1.rész

Olga néni - 2.rész

A jó istennek szerintem nem voltak velem olyan tervei, hogy én majd a legnagyobb csajozógépek között emlegetve kerülök be a világ köztudatába.
Történt ugyanis, hogy én hiába csináltam bármit, csak nem akart a szervezetem úgy alakulni ahogy az Olga néninek az elvárása lett volna. Ha elfordultam, morgott is valamit a bajsza alatt... "спички" - Ezt a szót mondta, csak 15 év múlva tudtam meg egy véletlen folytán, hogy ez a szó oroszul annyit tesz "Gyufa", hát ilyen alakom lett nekem a sok tornától meg favágástól.

Szerintem vannak közepesnél jobban foglalkoztatott Kozák tánccsoportok, aminek a férfi tagjai együtt nem guggolnak annyit egy év alatt, mint én abban a három évben egy átlagos kedden, de az, hogy a lányok ennek mennyire örülnek nem nagyon akart kiderülni. Mert az még rendben, hogy a lábam vékony volt, és inas, ugyanakkor a felsőtestem olyan volt mint a vízisiklóé, pedig tudomásom szerint az az állat nem is guggol sokat. Egyedül a fejem nőtt az átlagostól nagyobb ütemben, holott erre Olga néninek nem is volt külön gyakorlata. Aztán meg, nem elég a sok szenvedés és a következményei, hogy úgy jártam gyalog ahogy a Cowboy ül a lovon, hogy az atlétát kereszt pánttal kellett hordanom, hogy ne csússzon le a vállamról, de még az a mocsok tehén is megcsinálta a napjaim.

Az ember azt gondolná, hogy az rossz, ha az embert kigúnyolják a társai, de velem ilyesmi nem fordulhatott elő, mert apám erős ember volt és tisztelte a falu apraja- nagyja. Már az iránta való jó gondolatnak is köszönhettem, hogy engem bizony bántás nem ért soha, amíg ő élt.

De a tehén az pont laposat fosott a tiszteletre és apámat se ismerte, így ami borzalmat csak elkövethet egy ilyen a jószág, azt bizony ez el is követte. Fejés közben akkorákat fingott, hogy száz méterre a házon lobogni kezdett az Szovjet zászló, és néha nem is csak gáz jött hanem fröccsent nagyokat. Néha megharapott, csak úgy sunyiból előfordult, hogy a fejés végén felrúgta a kannát és olyankor szaladnom kellett venni helyette, mert Olga néni szerint aki egy tehenet nem bír megfegyelmezni, annak tulajdonképpen nem sok helye van a világban. Ilyenkor azért dolgoztam, hogy Olga néninek tudjak venni tejet, vékony vaddisznó vágtában rohantam a tejboltba, ott megvettem a tejet, futottam vele az istállóba, gyorsan öntöttem a ceglédi kannába és vittem föl a házba.

Az volt a baj, hogy egy kortársam volt a boltos lány, a többiek hetykebajszú Rozinak csúfolták, mert velem ellentétben ő apátlan és anyátlan volt, tehát megtehették. Egyébként nem volt ő csúnya, csak nem volt egy anyukája aki tanította volna a női praktikákra. Idős nagyszülei nevelték, és nekik akkor is gyönyörű lett volna ha szakálla van, nem pedig pelyhek az orra alatt. A gyerekek végtelen gonoszak tudnak lenni, ha gyengébbnek vagy másnak látják a pajtásukat. Szóval a Rozival csak én voltam kedves.

Nagy barna szemei voltak, mély tekintetű és halk szava szinte suttogás. Én nem bírtam vele undok lenni, engem otthon nem így neveltek. Azt hiszem, kerek egész világon a nagyszülein kívül csak én voltam vele kedves. Rozi ezért nagyon hálás volt nekem, mindig sokkal több tejet kaptam, mint amennyi pénzem volt rá. Nem beszélgettünk sokat. Ahogy beértem hozzá lélekszakadva, elmosolyodott és ennyit kérdezett: 
-Megint? Én pedig két Lihegés között, csak bólintottam, hogy igen, megint...
Aztán a fentiek szerint rohantam Olga nénihez a tejjel. Néha a tehén nem úgy rúgta a kannát, hogy minden kifolyjon belőle, meg a Rozi is sok tejet adott, ilyenkor Olga néni nagyon büszke volt a tehenére.

-Látod, látod Szása, ha jól van tartva meghálálja a törődést minden barom, csak te nem fejlődsz és ez nekem csalódás....

Na, ilyenkor szoktam hallani ahogy felröhög a tehén az istállóban és talán még hanyatt is fekszik úgy gurgulázik a kacagása.

Azt hiszem, az emberi életnek sok mélypontja akad, de az egyik legnagyobb minden bizonnyal az lehet, amikor az emberből komplett hülyét csinál egy jászolba kötött állat.

Olga néni - Következő rész

 

fotó: Clker-Free-Vector-Images képe a Pixabay -en.

Ha tetszett a tartalom, javaslom, hogy nézz körül a főoldalon. A statisztikákból úgy tűnik, hogy a hírdetések logikája miatt csak a bejegyzések egy része jut el egy-egy olvasóhoz, így bizonyosan találsz még olvasatlan tartalmakat! Jó szórakozást kívánok! SanyiiElőző Következő