Tibi te bitangó

Tibi te bitangó

Talán össze is jött volna a dolog, ha Tibit nem gyűlölik a gyerekek...

Sanyii.hu
Sanyii.hu
Humor

Kiskoromban a falunkban lakott egy érdekes család. Az anyuka teljesen normálisnak mondható. Minden reggel tisztességgel felkelt, elment a bélüzembe dolgozni, aztán rohant a gyerekekért, főzte a vacsorát, korholta agg apját, amiért megint egyel több fröccsöt ivott, közben sokat mosolygott, már amikor nem siratta az első férjét.

János, a második gyermek születése után ébredt öntudatára, egy reggel körbenézett a gané kupac és drótkerítéssel szegélyezett udvaron és úgy döntött, ő eddig valaki más életét élte, számára biztosan ennél többet tartogat az élet. Fogta hát magát és lopott biciklikre, valamint kismotorokra specializálódott vállalkozását egy másik városba telepítette, ott egy álmos éjszakán aztán, akkumulátorlopás közben elhunyt. Akkori tettestársa máig emlegeti, hogy Jani utolsó mondata is, ha némi filozófiai áthallással is, de a családról szólt, még akkor ott is, ő is, azokra gondolt, akiket hátrahagyott. Pontosan ezt mondta: "Szerintem nincs benne áram"

Szóval Jancsi odalett, Timi meg az ígéretes bélmosó karrier ellenére, gyakran szomorkodott. Volt ugyan néhány kisiklott próbálkozása, de olyan igazán nagy szerelem többé nem köszöntött rá. Egészen addig, amíg a faluba meg nem érkezett Tibi, a birkapásztor, a falu ugyan nem vette be és a kocsmába sem mehetett, állítólag azért, mert gumicsizmán keresztül is büdös volt a lába, de Timi nem látott benne egyebet, mint reményt egy jobb, harmonikusabb éltre.

Talán össze is jött volna a dolog, ha Tibit nem gyűlölik a gyerekek, de sajnos az volt a helyzet, hogy a srácok minden nap batyut, meg hamuban sült pogácsát követeltek a mihamarabbi eltávozás reményében. Most így utólag már viccesnek tűnik ez, de mi tényleg olyan meséken szocializálódtunk, hogy rendes gyerek egy szökést hamuba sült pogácsa nélkül, meg se fontolt...

Tibi is látta, hogy ez a dolog így nem fog sokig tartani, ezért, hogy enyhítsen a feszültségen, szerzett a kislánynak valahonnan egy kutyát, ami tartalmazta az összes kóbor eb genetikáját a faluban, de a gyerekeknek azt mondta, hogy pitbull és ők óriási büszkeséggel sétáltatták bálamadzagon azt a girhes tacskó-kuvasz keveréket (ami csak kicsinek ilyen, ha nagy lesz az oroszlán elríja magát, ha ráugat) és állították, hogy Tibi a legjobb apa a világon.

Akkor lett ennek az idilli állapotnak vége, amikor a gyerekek elmentek iskolába, mondták Tibinek, hogy a kutyára nagyon vigyázzon, de ő részegen véletlen az MTZ kerékhez kötötte ki bálamadzaggal, aztán elindult szántani...
Olyan félúton ugyan eszébe jutott, hogy valami nem úgy van, ahogy a világ rendeltetése szerint lennie kéne, de úgy gondolta csak az otelló bor dolgozik őbenne, és hát tévedni emberi dolog…

Délután volt nagy pánik, amikor hazaért, a kutya sehol, madzag a keréken, a gyerekek meg jöttek hamarost haza. Megvilágosodott, hogy ebből ő nem jön ki jól. Okosan kigondolta, hogy valahogy ő a föld alól is szerez egy ugyanolyan kutyát. Mivel ez nem sikerült, eldöntötte, hogy csinál egyet... Fogta az apanyulat és éppen festette buzgón foltosra, hogy majd a kert végében elengedi, az elég lesz a gyerekeknek, hogy ő vigyázott a kutyára legjobb tudása szerint, aztán, hogy utána mi történik, az már nem az ő sara.

Először a nagyapa csodálkozott el, hogy a veje ingujjban meszeli a család egyetlen baknyulát, aztán a feleség értetlenkedett az összekarmolt kezű Tibin, hiszen a baknyulak nem tűrik valami jól, a korrózióálló fa festéket. Végül a gyerekek értek haza felzaklatva, hogy a kutya ott várta őket a suli előtt, nyakában egy darab kötéllel, félig megfojtva.

Végül Tibit elérte a sorsa, kiszavazták, mint Big Brother-ből a vesztest, azonnal el kellett hagynia a házat és útját korunk legnagyobb átka sújtotta, hiszen pogácsa nélkül kellett világgá mennie...

...

Ha tetszett a tartalom, javaslom, hogy nézz körül a főoldalon. A statisztikákból úgy tűnik, hogy a hírdetések logikája miatt csak a bejegyzések egy része jut el egy-egy olvasóhoz, így bizonyosan találsz még olvasatlan tartalmakat! Jó szórakozást kívánok!

Ja, igen! Ne felejtkezz el feliratkozni a hírlevélre az különleges tartalmakért! (jobb fent, zöld gomb)

Sanyii

fotó: Thomas McSparron képe a Pixabay -en. Előző Következő