Új cipő

Új cipő

Kicsit nő a gyerek, eltűnik a cumi és a pelenka...

Sanyii.hu
Sanyii.hu
Hétköznapok

Megpróbálsz elaludni, de nem tudsz. Szörcsög, hüppög, sír, kiköpi a cumit.
Mire mégis elaludnál, csörög az óra, kelni kell, vár a meló. Hulla fáradtan hazaérsz, aludnál egy kicsit, de a gyerek csak úgy van el, ha ringatod, aztán vacsi, fürdetés, és kezdődik elölről minden. Cumi ki, sírás, cuppogás, csuklás, cumi ki, sírás, pici csend, pelenkarotyogás, sírás, tisztába tétel, cumi be, cuppogás, cumi ki, sírás, aztán az ébresztő. Ezzel el is szalad vagy másfél év. Mindent megadnál egy csendes óráért, vagy két óra egybefüggő alvásért.

hirdetés

Kicsit nő a gyerek, eltűnik a cumi és a pelenka, de éjjel kimászik az ágyból, reggelre tuti kifúrt a helyedről, ő édesen alszik, te pedig fájós derékkal ébredsz, félig lecsúszva a kanapéról. Ő napközben olyan, mint akit felhúztak, lehetetlen lekövetni a mozgását, olyan dolgokból csinál öngyilkos eszközt, amiről korábban nem jutott volna eszedbe, hogy az fegyver. A csend innentől nem érték, de nem ám! Ha csönd van, akkor baj is. Észrevételem szerint ugyanis egy kisgyerek addig van csendben, amíg bele akar valamit erőszakolni a konnektorba, vagy zsírkrétával nekimegy a bőrgarnitúrának, esetenként freskót fest a frissen tapétázott falra.
Körülbelül két évig azon dolgoztál, hogy felálljon, elinduljon és a következő tizenhatban gyakorlatilag nem bírod leültetni. Ilyenkor már túl vagy a fogzáson, a fogváltáson, akartál megölni ügyeletes orvost, felmerült benned egy tökéletes gyilkosság gondolata, az ovis szülő kapcsán. És valamivel többet aggódtál, mint amennyire korábban feltételezted, hogy képes vagy rá.
Mindenki a környezetedben tud neked tanácsot adni, gyakorlatilag nincs olyan ismerősöd, aki nem ért jobban a gyerekneveléshez, mint te. Anyád, aki mindig adott rád egy pulcsit, ha ő fázott, most gyakorlatilag az ellenséged, mindent megenged, amit te tiltasz, és teljes bolondnak néz, hogy te milyen aggódós vagy. Minden nagyapa megkínálja a gyereket a fröccsel, akkor is, ha téged úgy engedett el húsz évesen a diszkóba, hogy meg ne tudja, hogy ittál alkoholt...
Szülőnek lenni nem egy egyszerű feladat, a gyereknek önálló akarata lesz, nem akarja a te álmaidat megélni, egyáltalán nem akar tűzoltó lenni, hiába vetted meg neki az összes tűzoltós játékot, amit valaha legyártottak. Még jogász meg orvos se szeretne lenni, pedig azok jó szakmák, hanem nagy társaság előtt kijelenti, hogy ő a biztonsági őrködésben látja a szebb jövőt.
Aztán jön kamaszon, keze, lába, orra megnyúlva, pattanás a homlokán a hangja rekedtes, már nem is olyan az arca, mint egy babának. Átölel, ad egy puszit, ami azért ilyenkor már egy kegyelmi állapot, azt mondja, hogy szeretlek apa, és te azt érzed, kurvára megérte ez az egész, még akkor is, ha csak azért ilyen kedves, mert kéne egy új cipő...

...

Amennyiben lehetőséged van rá, támogasd a munkámat a Patreon oldalamon. Kattints IDE!

Ha tetszett a tartalom, javaslom, hogy nézz körül a főoldalon. A statisztikákból úgy tűnik, hogy a hírdetések logikája miatt csak a bejegyzések egy része jut el egy-egy olvasóhoz, így bizonyosan találsz még olvasatlan tartalmakat! Jó szórakozást kívánok!

Ja, igen! Ne felejtkezz el feliratkozni a hírlevélre az különleges tartalmakért! (jobb fent, zöld gomb)

Csodálatos ajándékokat a webshop-ban találsz! (jobb fent, piros gomb)

Sanyii

fotó: Alexas_Fotos képe a Pixabay -en.Előző Következő