Sanyii a mentális tajgetosz

(De)generációs különbségek
- Kárpáti Zsuzsa
Figyelem, az alábbi cikk nyomokban iróniát tartalmazhat! Az írás szarkazmust is felhasználó helyiségben készült.
Olga néni - 8.rész
- Sanyii.hu
Igyunk egyet Szása, rád is, rám is rám fér. Majd töltött két pohárba, amik nagyon hasonlítanak arra, amiből mi otthon a szörpöt ittuk...
Padon üldögélve
- Sanyii.hu
Leültem egy padra itt a ház előtt, pont rálátni onnan a cukrászdára, ahol a sok sütiturista múlatja az időt, habos krémesek és milliónyi kalória között. A másik oldalon pedig ott a buszmegálló, ahol fáradt emberek térnek meg a munkából, vagy éppen randira készülő fiatalok várják, az értük jövő járművet.
Szerelem
- Kárpáti Zsuzsa
Csak egy pillanat volt, alig egy másodperc. Mire elég egy pillanat? Minden nap hozunk döntéseket ilyen rövid idő alatt. Eldöntjük, lágy- vagy keménytojást reggelizzünk-e, vigyünk-e esernyőt aznap vagy ne, melyik sávot válasszuk, jobbra vagy balra induljunk … megannyi választás. Némelyik döntés azonban események olyan láncolatát indítja el, ami az egész életünkre kihat.
Olga néni - 7.rész
- Sanyii.hu
Amikor letelt a két hét, Olga néni erősebb volt mint egy négyéves, a szája meg egészségesebb mint valaha. A szeméről nem is beszélve, még ott is meglátta a port ahová csak kancsal ember látott és ott is törölgettette a polcot ahol az előző nap is volt. Ha nincs a Rozi, ezt a szolgálatot józanul talán ki sem bírtam volna.
4+1 random Sztori
- Sanyii.hu
Bementem reggel az étterembe és eszembe jutott egy rövid szösszenet ami ott történt, aztán arra gondoltam az ilyen rövid kis anekdotákat egybe szedem és leírom...
Olga néni - 6.rész
- Sanyii.hu
Nem mondtam neki meg az igazat, de nem is hazudtam, Olga néninek tényleg hiányzott foga, tényleg nem tudott takarítani, rendetlenség is volt, de nem tudtam meddig mehetek én el ebben a hirtelen rám zuhanó nagy őszinteségemben.
Olga néni - 5.rész
- Sanyii.hu
Csőre rántott gépfegyverrel rontott a jászolhoz, felkészülve bármilyen ádáz harcra, ha kell életét adva a nagy orosz hazának és vezérének, akár egy szuronnyal megvédeni a haza becsületét. De csak egy búbánatos tehenet talált, meg egy férfit, aki...
Olga néni - 4.rész
- Sanyii.hu
Akkoriban mindig azt válaszoltam, hogy kell nekem a pénz, terveim vannak, venni szeretnék majd egy Trabantot, beutazni vele a világot és családi hagyományok szerint Jugoszlávián keresztül eljutni Isztambulba, ahonnan lehet hozni irha kabátot, meg aranyat. Azt nem mondhattam meg, hogy Olga néni rühes tehene eszi az életemet...
Olga néni - 3.rész
- Sanyii.hu
Az volt a baj, hogy egy kortársam volt a boltos lány, a többiek hetykebajszú Rozinak csúfolták, mert velem ellentétben ő apátlan és anyátlan volt, tehát megtehették. Egyébként nem volt ő csúnya, csak nem volt egy anyukája aki tanította volna a női praktikákra.
Anya szórakozni megy
- Kárpáti Zsuzsa
Feladtam. Zokogok. Itt állok egy nagy halom ruha előtt, és el fogok késni, mert fogalmam sincs, miben menjek! Miért nem segít nekem senki?! Arra kapom fel a fejem, hogy nyílik a gyerekszoba ajtaja. Kamaszom bukkan fel, rendkívül morcosan, egyik kezében tankönyv, másikban óriási bögre kávé.